איזה חמוצים אתם!

חמוצים

קפה, יין, מלפפון חמוץ, יוגורט, קומבוצ'ה, שוקולד, גבינות למיניהן, כרוב חמוץ, סיידר תפוחים, לחם מחמצת, גם קטשופ של פעם.. הרבה מאוד ממה שאנחנו אוכלים ושותים "נאכל" לפנינו ע"י חיידקים נהדרים ובריאים. בניצוץ של אורן שניאורסון נלמד את המדע שמאחורי תהליך ההתססה. נשמע מדוע האורגניזמים המעורבים בתהליך כל כך בריאים לנו, מהי ההיסטוריה של ההתססה ואיך תרבויות בכל העולם מתסיסות כל אחת את המזון שלה כבר אלפי שנים.
הרבה מהזמן נשטוף, נחתוך, נוסיף מלח, נבחר תבלינים, ונכין מלפפונים חמוצים, כרוב חמוץ, קפיר חלב ואולי אפילו סיידר תפוחים או קומבוצ'ה. אחרי שנחכים ונהיה יודעי דבר בעולם החמוצים נצא בוקר אחד לראות אותם נמכרים בשוק, נטעם תוצרת של אחרים, נדבר עם אנשים שמתעסקים בתחום למחייתם ונוכל להשוות את התוצר שלנו לזה של ה"מומחים".
בסיום הניצוץ נוכל להציג לכולם תוצרת מוגמרת וטעימה, ועל הדרך נוכל ללמד את כולם למה לא לזרוק את הבננה שהשחירה לפח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *