אורן שניאורסון

איזה חמוצים אתם!

אורן עבר לישראל בסוף 2017 אחרי כמעט 20 שנה בפאלו אלטו, קליפורניה, והתמקם ברמת השרון. מותיקי תעשיית ההייטק עם הצלחות מרשימות במהלך השנים. כרגע מתרכז בטכנולוגיות מציאות משולבת (MR), מדבר עם מחשבים, מעורב בחינוך בבתי הספר, חקלאי אורבני, מטפל בחמורים, הרבליסט חובב, ומתסיס כל דבר שאפשר (נסו את הקומבוצ'ה שלו!). כמה עובדות מפתיעות על אורן: 1. שנים הוא טיפל בחמור האמיתי (!) של שרק. 2. הוא מוביל קהילה המגדלת זנים עתיקים של חיטת ארץ ישראל בבתי הספר ובגנים. 3. הוא בנה שולחן חול אינטראקטיבי של מציאות רבודה המוצג כיום במוזיאון כמוצג קבע. 4. אורן מכין תרופות לכל המשפחה והחברים. נסו את סירופ השפעת שלו בפעם הבאה שאתם חולים. הניצוץ של אורן הוא "איזה חמוצים אתם!".

קפה, יין, מלפפון חמוץ, יוגורט, קומבוצ'ה, שוקולד, גבינות למיניהן, כרוב חמוץ, סיידר תפוחים, לחם מחמצת, גם קטשופ של פעם.. הרבה מאוד ממה שאנחנו אוכלים ושותים "נאכל" לפנינו ע"י חיידקים נהדרים ובריאים. בניצוץ של אורן שניאורסון נלמד את המדע שמאחורי תהליך ההתססה. נשמע מדוע האורגניזמים המעורבים בתהליך כל כך בריאים לנו, מהי ההיסטוריה של ההתססה ואיך תרבויות בכל העולם מתסיסות כל אחת את המזון שלה כבר אלפי שנים. הרבה מהזמן נשטוף, נחתוך, נוסיף מלח, נבחר תבלינים, ונכין מלפפונים חמוצים, כרוב חמוץ, קפיר חלב ואולי אפילו סיידר תפוחים או קומבוצ'ה. אחרי שנחכים ונהיה יודעי דבר בעולם החמוצים נצא בוקר אחד לראות אותם נמכרים בשוק, נטעם תוצרת של אחרים, נדבר עם אנשים שמתעסקים בתחום למחייתם ונוכל להשוות את התוצר שלנו לזה של ה"מומחים". בסיום הניצוץ נוכל להציג לכולם תוצרת מוגמרת וטעימה, ועל הדרך נוכל ללמד את כולם למה לא לזרוק את הבננה שהשחירה לפח.