ניצוצות בתחום אוכל בישול ואפיה

קונדיטוריה ועבודה במטבח

סיון טרון, קונדיטורית מקיבוץ גלעד (איזור יקנעם). אמא לשניים.מה היא בעצם קונדיטוריה? במה היא שונה מטבחות שאנחנו מכירים? בניצוץ של סיון טרון התלמידים יחשפו לעולם שלם של כימיה המלווה בטעימות שוקולד, לישת בצקים ואפיית מלוחים
להמשך קריאה

אופים ונהנים

צפי וקרן הן מורות בבית הספר שחדוות האפייה היא חלק בלתי נפרד מחייהן . בניצוץ שלהן "אופים ונהנים" הן יחשפו את התלמידים לכימיה שעומדת מאחורי האפיה.בניצוץ צפי וקרן יחשפו את הילדים לסודות הכימיה והאפייה
להמשך קריאה

תזונה נכונה

מחמוד עמשה שחקן כדורגל לשעבר ומאמן כדורגל כיום. מורה לחינוך גופני בביה"ס אלאח'ווה בטייבה. מהי תזונה נכונה? בניצוץ של מחמוד עמשה יכירו את עולם התזונה הנכונה והורדת השומנים. יחשפו למאכלים שכדאי לאכול וממה כדאי להמנע. האם אוכל מזיק לבריאות ובכלל אילו תפריטים של אוכל בריא כדאי להכניס לחיים. כל זה יכיר מחמוד לתלמידים וגם איך לעשות ספורט כדי לשרוף שומנים. בואו לניצוץ הכי בריא שתכירו...
להמשך קריאה

Healthy Living

לקסי בת 29 הגיעה מלונדון לשנה של מסע בישראל . היא אוהבת לרקוד, לקרוא, ללכת לחדש כושר, ולהיות צבעונית וחיובית. כאשר הייתה ילדה היא לא הייתה במסלול בריא כל כך עד שהתחילה ללמוד ריקוד והדריכו אותה על תזונה נכונה. הניצוץ של לקסי הוא "Healthy Living" בניצוץ של לקסי נלמד בשפה האנגלית על תזונה נכונה ובריאה יותר. נדון בהבדלים על התפיסה של תזונה בריאה בישראל מול תזונה בריאה בלונדון. נצייר, נכתוב, ונדבר חופשי על המאכלים האהובים עלינו, ועל ההשפעה שלהם. נקבל…
להמשך קריאה

בישול פרקטי לילדים

לימור, מורה ללשון מחנכת בשכבת ט ורכזת חברתית בחטיבה. נשואה ואמא לחיילת ומתבגר.  הניצוץ שלה הוא, "בישול פרקטי לילדים". נמאס לכם להגיע הביתה ואין משהו מוכן? הגעתם למקום הנכון! בניצוץ של לימור פרחי נלמד איך לבשל  בעצמינו ממצרכים פשוטים שיש בבית ומעכשיו נוכל לבשל לעצמינו ולחברינו במהירות ובקלות.
להמשך קריאה

כרטיס הכניסה שלך לעולם הקונדיטוריה המקצועית

נעמה , בת 36, בת זוג לאנדי ( האוסטרלי שזכה לתואר הבעל המדהים והמפרגן), אמא לשלושה: נעם בן 9, נתן בן 6 ובניה בן 4, ילדים חכמים ,מדהימים ומיוחדים . ב 8 שנים אחרונות עוסקת בניהול תיק לקוחות בענף הביטוח, ואל תחום הקונדיטוריה הגיעה לא במקרה! מגיל קטן היא זוכרת את עצמה אופה במטבח עם אמה, שואלת, חוקרת, מתנסה במתכונים ומאז ועד היום זה היה החלום שלה. לפני כשלוש שנים, כשבעלה אנדי, עבר ניתוח לב פתוח נעמה הגיעה להבנה שהחיים…
להמשך קריאה

בישול שמשנה חיים- בישול מבריא

שלומי, מאמן לבישול בריא. עד לפני שנתיים עבד כשכיר בתחום של המתח הנמוך, מצלמות אבטחה וחשמל חכם. היה קם בכל בוקר ורץ. בוקר אחד פרץ דיסק בגב. לאחר הפציעה השיקום ארך זמן ומצא עצמו מספורטאי לאט לאט בהשמנת יתר. כשהגיע לרופא הבין שמצבו לא טוב, נמנע מתרופות והתחיל בחיפוש אחר פתרון אחר. הפתרון אליו הגיע הוא תזונה. בתזונה ששלומי משתמש ובשיטת הבישול הזו ירד במשקל וריפא את עצמו, הוא הבין שיש כאן שליחות וזה הדבר בו הוא רוצה לעסוק.  הניצוץ…
להמשך קריאה

תקשורת בטעמים

אושרית מורה למתמטיקה בביה"ס חט"ב מקיף ט' עם אהבה מאוד גדולה לבישולבניצוץ תקשורת בטעמים ניחשף לאהבה הגדולה של אושרית שזה הבישול. נבשל ונחווה טעמים שונים ונבין איך הבישול יכול לעזור ולפתח את התקשורת שלנו עם הסביבה
להמשך קריאה

ניצוץ קינוחים ומתוקים

שירלי אילוז, מתגוררת בחדרה אמא ל-3 ילדים. מורה ללשון וערבית בבית הספר אמי"ת עתידים אור עקיבא. הניצוץ שלו הוא, "ניצוץ קינוחים ומתוקים".בניצוץ של שירלי אילוז ניחשף לעולם הקינוחים והמתוקים. נתנסה בהכנת קינוחי כוסות, כדורי שוקולד ווקינוחים שונים. הצטרפו לניצוץ טעים במיוחד!
להמשך קריאה

בריאות בעולם הדיגיטלי

קרן אטיאס כהן בת 35, נשואה לאלעד ואמא לגאיה בת 3. מתגוררת בראש העין. מאמינה בפשטות ובאיזון. מלווה ילדים, בני נוער ומשפחות בתהליכי שינוי תזונתי. הניצוץ שלה הוא, "בריאות בעולם הדיגיטלי". אנחנו חיים בעידן דיגיטלי שכולם רואים את כולם ומושפעים זה מזה.איך נדע מה נכון לנו? בניצוץ של קרן אטיאס כהן נלמד לבחור מתוך שפע סוגי התזונה והטרנדים את התזונה המתאימה לנו, נכיר סוגי מזונות ושילובים ונתנסה בהכנת מנות מפתיעות!
להמשך קריאה

Team טעם

נשואה, אמא לשניים, פורשת צה"ל בדרגת רב סרן אחרי 24 שנות שירות בתחום משאבי האנוש, אוהבת לבשל ולאפות בלי סוף, בחודשים האחרונים לומדת בבית ספר "דנון" בדרך לתעודת שף קונדיטור. הניצוץ של פזית הוא, "Team טעם". במפגשים עם פזית אושקי נתמקד באוכל. נעשה ונטעם כל אחד בנפרד וכקבוצה, מאפים מלוחים, קינוחים מתוקים ועוד... במפגש השטח, נתארח בביתה של פזית וביחד נכין ארוחת בראנץ' טעימה, פיתות בטאבון ומטעמים לקחת הביתה לשבת. בואו להכיר ניצוץ בעל טעם וטעים במיוחד.
להמשך קריאה

בית ספר למלצרים-הכי כיף שיש!

יוסי קובה בן 43 מת"א. בעבר היה מלצר במשך הרבה שנים, כאשר סיים שלב זה בחייו, הבין שמלצרות זה מקצוע לכל, ומאז הוא חולם לפתוח בית ספר למלצרים. הניצוץ שלו הוא, "בית ספר למלצרים-הכי כיף שיש!".לאחר שיוסי קובה סיים את פרק המלצרות בחייו, חשב כי זו העבודה הכי כיפית שיש. הוא הרוויח טוב, אכל טוב, צחק הרבה, היה לו כיף להיות בעבודה, כל משמרת היתה חוויה בפני עצמה. הוא למד וקיבל כלים רבים שמלווים אותו עד היום, כגון תודעת שירות,…
להמשך קריאה

זילוף על עוגות

אינה דוידוב, אימם של יונתן ומעיין שלומדים בבית ספר שטקליס. עובדת בחברת פז כמנהלת מחלקה תפעולית אך מזה מספר שנים התחביב העיקרי שלה הוא אפיית עוגות ולחמים. הניצוץ של אינה הוא, "זילוף על עוגות". בניצוץ של אינה דוידוב נראה כל מיני דוגמאות וסגנונות שונים של עוגות. נלמד שיטות שונות של זילוף וקישוט עוגות. בנוסף, כל אחד מאיתנו יבחר לו את שיטת עיצוב העוגה שלו ונתנסה יחד בהכנה. בואו והצטרפו לניצוץ טעים ומתוק במיוחד!
להמשך קריאה

בישול שורשי

ציפי אטבריאן, בת 37. ילידת איראן. נשואה ואם לארבעה ילדים. לומדת כרגע לקראת סיום תואר שני. הניצוץ שלה הוא, "בישול שורשי". בניצוץ של ציפי אטבריאן נחשף לעולם הבישול. נשמע את סיפורה האישי של ציפי, על אילו מאכלים היא גדלה בביתה ונלמד את סודות הבישול בתוך עולם הבישול הפרסי. הצטרפו לציפי לניצוץ טעים במיוחד!
להמשך קריאה

ללקט ולצוד בסופרמרקט

שרה היא פנסיונרית אשר עסקה בעבר בהקניית תזונה וצרכנות, הוראת בישול נכון לילדים ומבוגרים וכן כתבה ספר שימוש למיקרוגל בהיבט בריאותי. הניצוץ של שרה הוא – ללקט ולצוד בסופרמרקט.בעבר היה האדם מלקט וצד את מזונו בטבע. כיום, האוכל מחכה לנו בסופרמרקט. אבל האם כדאי לאכול כל דבר שאנחנו מוצאים שם? בניצוץ נבקר בסופרמרקט ונחקור את המוצרים שנפגוש. נלמד איך למצוא את המידע שיסייע לנו לבחור את האוכל המתאים לנו, ולוותר על האוכל שעלול להזיק. בניצוץ נלמד להכין ונתנסה בבישול אוכל…
להמשך קריאה

אוכל בריא ומבריא

שרון הוא שף מומחה לתזונה בריאה ומבריאה. את לימודי התזונה הבריאה והבישול למד בארה"ב, שם עבד כשף במסעדות ובחברות בתחום המזון והתמחה בתחום התזונה המבריאה בה המשיך לעסוק גם בארה"ב וגם בארץ במשך שנים. הניצוץ של שרון הוא ״אוכל בריא ומבריא״. אולי פעם האדם צרך מזון רק לשם הישרדות, אבל היום זו חוויה לכל החושים. בניצוץ של שרון ארצי נטעם, נריח ונייצר אוכל בריא ומבריא, אך גם נלמד לעומק ונבין איך נוכל להשיג ולייצר את זה ממקום יותר מודע, מרתק…
להמשך קריאה

לחשוב כמו שף – מהרעיון ועד "בתאבון!"

שניר אנג/סלע הוא השף של מסעדת גוז ודניאל במושב בני ציון. אבא של מאיה ואריאלה ובעל לויקי. מאמין גדול בעבודה קשה, אהבה גדולה ואושר. הניצוץ של שניר הוא ״לחשוב כמו שף – מהרעיון ועד ׳בתאבון!׳״. כששף רוצה להכין מנה הוא חושב עליה: על המרקמים, הטעמים, הריחות והצבעים שלה. ומשם מתחיל מסע טעים ומרתק עד למנה המוכנה. איך מכינים מנה מדהימה שתהיה טעימה לאנשים רבים? איך מפתחים יצירתיות באוכל בעולם שכבר הכינו בו הכל? איך יוצרים מנה ממשהו שנמצא בדמיון? ואיך…
להמשך קריאה

ויוה לה פסטה – בישול איטלקי

ד"ר שמואל (שמיל) שילנסקי, רופא וטרינר במקצועו, סיים את לימודי הוטרינריה באוניברסיטת בולוניה באיטליה, שם נחשף לתרבות האיטלקית, למוסיקה, ולמטבח האיטלקי. בין תחביביו: מוסיקה, שייט (סקיפר בעל רישיון להשטת יאכטות) אך מקום של כבוד תופס הבישול, בדגש על המטבח האיטלקי. הניצוץ של שמיל – "ויוה לה פסטה – בישול איטלקי"בואו נצא למסע של טעמים וריחות בעקבות המטבח האיטלקי המגוון והמרתק. ננסה בעצמנו לייצר פסטה במגוון צורות וטעמים, להריח, לגעת, לערבב, לבזוק, לתבל ולאכול! יחד, במבטא איטלקי, נלמד על סגנונות הבישול…
להמשך קריאה

ניצוץ מתוק

בנות 16 וחצי מבית ספר עתידים בחולון. הניצוץ שלהן הוא ״ניצוץ מתוק״. ניצוץ מתוק הוא ניצוץ אפייה בו נכין דברים טעימים… עם שיר שמעון והילה צינדרמן לא תישארו רעבים.
להמשך קריאה

מתוק לו מתוק לו

בניצוץ נכין קינוחים ומתוקים מחומרים בסיסיים הנמצאים בכל בית, נלמד טכניקות מיוחדות להפוך קינוח פשוט ליוקרתי, מרשים ומאד מאד טעים! תתכוננו להפתיע את החברים והמשפחה ולקבל הרבה מחמאות. ניצוץ מתוק עם שירז שמיר.
להמשך קריאה