אביגיל אלקלעי

עוגיות מרוקאיות – שימור המסורת

אביגיל מפנטזיה מתוקה, מאז ומתמיד אהבה את המטבח. לאפות, לבשל, ליצור. רואה את המטבח כסדנת יצירה לכל דבר. אל העוגיות המרוקאיות הגיעה לאחר שאימה היקרה, אסתר ז”ל, נפטרה. היה לה קשה לחשוב שהמסורת ארוכת השנים שלה תלך לאיבוד. התאהבה בתהליך, ביצירה, בריחות ובטעמן המתוק שמחזיר אותה כל פעם לבית אמא. כל עוגיה ועוגיה מקבלת אצלה את מלוא תשומת הלב, בסבלנות, תוך הקפדה על כל פרט ופרט. זה מתחיל בבחירת חומרי הגלם הטריים והאיכותיים ביותר וממשיך בתהליך היצירה המהנה בקונדיטוריה הביתית שלה. שלב האריזה מקבל מקום של כבוד בכל התהליך, עם הקפדה על הסדר במגשים, אסתטיקה וניקיון. הניצוץ שלה הוא, “עוגיות מרוקאיות – שימור המסורת”.

עוגיות מרוקאיות מבית אמא. בניצוץ של אביגיל אלקלעי נלמד להכין מספר סוגי עוגיות מרוקאיות מסורתיות. נלמד להכין את המופלטה – מלכת המטבח המרוקאי נבקר בקונדיטוריה הביתית של אביגיל ונעשה מיני-מימונה קטנה 🙂